MindfulLeiderschap Kiki Vreeling

De training van Kiki Vreeling heeft mij doen realiseren dat je veel meer invloed op je eigen welzijn hebt dan ik eerder dacht. Door haar enthousiaste, persoonlijke en pragmatische aanpak lukte het haar om de theorie, die ik vaak al kende, zó over te brengen dat die eindelijk eens bij me aankwam. Mindfulness bleek daarbij een praktisch en doeltreffend middel. Het knappe is dat ze dit alles doet zonder zweverig te worden. Ik kan de training daarom van harte aanbevelen.

Sense Jan van der MolenAssociate Professor Natuurkunde Universiteit Leiden

Nog elke dag heb ik veel plezier van de training die ik bij Kiki heb mogen volgen: Heel relaxed maak ik meer impact.
Door bewust bezig te zijn met mindfulness kan ik beter bepalen wat binnen mijn invloedssfeer belangrijk is. En heb ik minder last van dingen die buiten mijn invloedssfeer liggen.
Ook kan ik beter reageren op zaken die in het moment spelen.
Kiki is een fijne trainer: door een combinatie van uitleg, praktijk en tussen de trainingen in oefeningen doen, kan ik hetgeen ik geleerd heb, blijvend toepassen.

Danielle ScheersConsultant Customer Experience bij Essent

De training Relaxt Meer Impact volgde ik, omdat ik merkte dat mijn gedrag niet altijd effectief is mij dat in de weg begon te zitten in mijn werk en persoonlijke relaties. Als iemand met een goede dosis scepsis voor mindfulness, ben ik toch aan deze training begonnen. En ik heb er geen spijt van: het heeft me veel gebracht!
Bewustwording van mijn eigen gedrag, automatische reflexen, lichamelijke reacties en emoties en hoe deze mijn gedrag beïnvloeden en ook hoe je hiermee kan spelen en kan leren hoe je daar verandering in brengt. Het vergt werk, aandacht en tijd en met resultaat. Juist de combinatie van mindfulness oefeningen en oefeningen voor persoonlijk leiderschap zet je aan om naast bewustwording ook actief te werken aan jezelf. Als iemand die van resultaten houdt, werd het voor mij daardoor veel concreter en beter te begrijpen dan dat ik alleen een mindfulness traject gevolgd zou hebben. Je merkt namelijk direct hoe mindfulness uitwerkt op je eigen gedrag.
Mindfulness oefeneningen zetten mij aan tot het versterken van bewustwording en geven mij persoonlijk veel rust en tijd voor reflectie, die ik anders te weinig neem.
Kiki heeft een heel prettige, vriendelijke maar directe coaching stijl, waardoor ze je op een prettige manier stimuleert, confronteert en enthousiasmeert wanneer het nodig is. Voor iedereen die opzoek is naar meer bewustwording en versterken van je persoonlijke effectiviteit: niet langer verder kijken en gewoon doen!

Anna GouwenbergSenior Advisor Learning, Stabilisation and Humanitarian Aid Department at Ministerie van Buitenlandse Zaken

De training van Kiki Vreeling kan ik iedereen aanraden, ook managers en directeuren. Er is behoefte aan nieuwe vormen van leiderschap: dienend en verbindend, niet meer gebaseerd op macht en controle. Dat vraagt om zelfkennis en de bereidheid zonder oordeel naar anderen te luisteren… en naar jezelf. In 8 sessies reikt Kiki inzichten en technieken aan uit mindfulness, die helpen om je aandacht te richten. Ze creëert een prettige sfeer, waardoor we als collega’s elkaar konden helpen in dit leerproces. Kiki heeft me de hulpmiddelen gegeven om hiermee te kunnen blijven oefenen. Dit maakt de training extra waardevol, ook lang nadat deze is afgelopen.

Matthijs van OtegemDirecteur van de Universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Na tumultueuze jaren waarin ik bij herhaling mezelf overbelastte, besloot ik dat het zo niet verder kon. Ik was op zoek naar meer regie over mijn beslissingen in werk en prive, en meer balans in en rust in mijn hoofd. De cursus van Kiki heeft me enorm geholpen hierbij.

Het neemt je mee in wekelijkse sessies, met uitleg over hoe het brein werkt tot uiteenzetting van interacties in gedrag. De mindfulnessoefeningen die begeleid zijn, voelen prettig en kalm aan, en de reflectievragen zijn uitdagend en zeer inzichtgevend als je er even voor gaat zitten. Kiki is een warm, rustig, goed gegrond mens met een fijne uitstraling en met gevoel voor humor. Ze was een fijne 'guru' om 8 weken om me heen te hebben (digitaal dan wel..). Ik voel me na de cursus completer en 'heler'. Het lijkt alsof er een ballast van mijn schouders is doordat ik beter weet wat ik wil en hoe ik voor mezelf kan zorgen. Ik herken beter waar gedrag vandaan komt, waar oude patronen vandaan komen. En ik kan ze onderzoeken en bekijken, in mildheid, en ze toetsen aan wat ik echt wil en waar ik voor wil leven. Ik heb mijn prioriteiten helderder, verlies me minder in het moment en heb goed voor ogen dat ik graag voor anderen zorg met heel mijn hart, maar nooit meer ten koste van mezelf. Het lukt met beter om te delegeren en dat maakt mijn dagen fijner, en ik kijk met meer geduld en mildheid naar mijn omgeving. Ik heb veel geleerd en keek uit naar de wekelijkse sessies alsof het 'uitjes' waren in deze gekke Coronatijden. Kortom, herken je wat van wat ik hierboven schrijf, dan zou ik Kiki zeker aanbevelen!

Chris Mos Huisarts

I have to admit, that at the start, I was a bit sceptical towards the Mindfulness theme, is it not just a hype and too fuzzy for me? However, Kiki offered a very down- to- earth course with her pleasant and pragmatic approach that appeared to be full of challenging insights and practical tips to improve your personal effectiveness in private and work life. Kiki has a gift to create an environment that feels instantly relaxed, pleasant and safe and I truly appreciated Kiki’s professionalism, her open-mind and non-judgemental attitude and her kindness.

Marlou KroezenLearning & Development Manager at Rotterdam School of Management, Erasmus University