Momenten van inzicht leveren de beste versie van jezelf op

Ik ben ervan overtuigd dat als we in een relaxte ontspannen staat zijn we op ons best zijn en het meest genieten van ons leven. Maar de momenten dat we ontspannen zijn, lijken er steeds minder te zijn en we zitten steeds vaker vast in onze patronen van denken en doen.

Je beste zelf zijn. In rust en met impact werken. Voor jezelf en voor anderen.

Hoe kan ik het meest uit mijzelf halen? Wat is er nodig om te bloeien, te groeien, te ontwikkelen als individu en als team? Hoe creëer ik dat? Wat is er nodig om mij vrij en goed te voelen? Die vragen houden me bezig sinds ik me kan herinneren. Het fascineert mij om te zien wat iemand helpt te floreren of wat iemand juist belemmert om te groeien.

Als adviseur zag ik veel verandertrajecten bij grote organisaties van binnen en buiten. Wat mij opviel is de enorme stress die mensen krijgen van (opgelegde) veranderingen en wat voor een negatief effect dit had op hun prestatie en hun leven. Ik zag niet alleen hoe eigen gecreëerde gedachten iemand gelukkig en vrij kon laten voelen of juist totaal de andere kant op, maar ook welk effect het heeft voor de mensen eromheen.
Mindful leiderschap Kiki Vreeling

Dat triggerde mij, zeker nadat ik zelf een burn-out had gehad en aan de lijve heb ondervonden wat stress doet met je vrijheidsgevoel, je prestatie en je gedachten. De vraag bleef: wat kun je met je eigen geest maken of breken en hoeveel invloed heeft dat? Ik startte onder andere met de postacademische studie mindfulness aan het Radboud centrum voor Mindfulness om nog meer over menselijk gedrag en mindset te leren en te doorgronden waar de knoppen zit waar je aan kan draaien.

Een mix van oosterse wijsheid en westerse kennis

Verrast dat zelfkennis, focus en mindset niet een vast onderdeel van leiderschapstrainingen waren , besloot ik daar iets aan te doen.

Ik was verrast dat zelfkennis, focus en mindset geen regulier onderwerp zijn van studies zoals bedrijfskunde (die ik zelf gedaan heb) en van leiderschapstrajecten waar ze opleiden tot rolmodellen. Vastberaden daar iets in te veranderen, ontwierp ik in 2011 mijn eigen programma’s waarin ik mijn universitaire studie bedrijfskunde, coachopleiding en studie mindfulness/ boeddhistische psychologie combineerde. Later kwam daar ook de kennis bij die ik heb opgedaan tijdens mijn promotieonderzoek naar mindfulness en de effecten op leiderschap.

Ik kreeg veel kritiek: Zoiets softs paste toch helemaal niet in een harde zakenwereld? En wie dacht ik wel niet dat ik was om dit soort zaken aan te bieden? Maar ik zette door en in 2012 startte ik met het geven van een vak aan de Hogeschool Rotterdam en in 2013 met een training voor de Rotterdam School of Management voor wetenschappelijk en niet-wetenschappelijke medewerkers. Het succes was overweldigend en dat was de start van programma’s voor verschillende bedrijven en mensen.

In mijn programma’s werk ik met ambitieuze, hoogopgeleide professionals die zichzelf willen begrijpen om zo het beste uit zichzelf kunnen halen.

Ondersteund door wetenschappelijk onderzoek ben ik groot voorstander van persoonlijk leiderschap en mindfulness in een business omgeving.

Kiki Vreeling mindful leiderschap
Kiki Vreeling

Helder, duidelijk, niet zweverig en effectief

Ik vind het belangrijk dat mijn programma’s helder, duidelijk, niet zweverig, wetenschappelijk onderbouwd en heel effectief zijn en dat ze een andere wijsheid aanboren dan dat je tot nu toe hebt gebruikt. Mijn programma’s tillen jouw kijk naar een ander level.

Volg, luister, lees en abonneer

Volg mij op social media, luister naar mijn meditaties,
abonneer je op mijn re-minders en lees mijn blogs.