Skip to main content

Boeken en Bronnen

Ik krijg heel vaak de vraag welke boeken nu goed zijn om te lezen. Ik doe mijn best op de hoogte te blijven van het veld en heb daar zo mijn favorieten in.
Hieronder vind je dan ook boeken die ik echt de moeite waard vind om te lezen. De mindfulness boeken zijn veelal geschreven door belangrijke boeddhistische docenten en goede mindfulness opleiders.
Verder vind je ook boeken en artikelen over leiderschap en persoonlijk leiderschap. Sommige boeken hebben me echt gegrepen. Anderen zijn voornamelijk goed ter informatie of naslagwerk.

Ik voeg regelmatig wat toe dus houd mijn website in de gaten.
Ik wens je veel plezier!

Waar je ook gaat daar ben je

Jon Kabat-Zinn

Jon Kabat-Zinn is de grondlegger van de Mindfulness Based Stress Reduction zoals we het nu kennen. Zijn boeken mogen dan ook zeker niet ontbreken!

In de maalstroom van je leven

Edel Maex

Edel Maex was een Belgie een van de pioniers in mindfulness. Ik vind zijn schrijfstijl heel prettig en geruststellend.

Beter Nu

Rob Brandsma

'Beter nu' was een van de eerste boeken die ik las die heel erg praktisch en doeltreffend is. Ik vind dit boek als kennismaking een aanrader!

Mindfulness

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh is een Vietnamese boeddhistische monnik en stichter van het boeddhistische centrum Plum Village in Frankrijk. Zijn boeken stralen rust uit!

Het wijze hart

Jack Kornfield

Ik word altijd weer geraakt als ik Jack Kornfield zie of hoor spreken. Hij heeft zoveel kennis en daarnaast ook humor en zelfspot. Daar hou ik van. Dit is een boek met veel informatie.

Hoe tem je een wilde olifant?

Jan Chozen-Bays

Grappig, kort en toch diepgaand. Knap hoe Jan Chosen-Bays dit doet! Ze geeft praktische tips voor het dagelijks leven en vertelt de achterliggende gedachte erachter. Voor mij een grote inspiratie in toepasbaarheid.

The 7 habits of highly effective people

Stephen Covey

Dit managementboek heeft jaren op nummer 1 gestaan en mag niet ontbreken in je kennis. Hij beschrijft het belang van reflectie, het kunnen kiezen gedrag en hoe je meer invloed kunt uitoefenen dan je denkt.

Synchronicity

Joseph Jaworski

Als je dit boek nog kunt krijgen, koop het dan. Naast dat het een voorbeeld is van hoe mindful leiderschap is, is het ook een boek dat vertrouwen uitstraalt en overgeeft. Heel bijzonder! Voor mij ook een grote vorm van inspiratie.

Theory U

Otto Scharmer

Als je Otto Scharmer ziet of hoort spreken, lijkt hij helemaal niet de warme en open man die er achter zijn theorie schuilgaat. Hij is een onderzoeker en dat maakt hem en de theorie zo sterk. Hij beschrijft het wakker worden met een dieper bewustzijn. Spot on en zonder zweverigheid!

Maakbare brein

Margriet Sitskoorn

Tja, als je het over neuroplasticiteit hebt en over invloed uitoefenen op ons gedrag en ons brein, dan ben ik al snel geïnteresseerd.

Thinking, Fast and Slow

Daniel Kahneman

Een heldere uitleg over het brein. Goed om te weten wat er in je brein gebeurt en welke systemen je waarvoor inzet. Informatief!

Working Together Anywhere

Lisette Sutherland & Kirsten Janene-Nelson

Dit boek is echt heel praktisch als je hulp nodig hebt bij het bouwen van een online team maar ook bij het verbinden van een team online. En ze hebben op hun website hele praktische templates om in te vullen. Ik vind het een aanrader!

Our time: 7:19am UTC