Skip to main content
Algemeen

Gelukkig opstaan!

By 08/08/2012No Comments
Opstaan vinden de meeste mensen zwaar. Die wekker die dan weer gaat, terwijl je lekker warm in bed ligt, je droom nog in je hoofd, je slaap nog in je ogen. Opstaan is een crime. 
Maar een verandering van perspectief kan daar verandering in brengen. En dat doe je door het volgende:
Als de wekker gaat, blijf nog even liggen maar open wel je ogen. Ga eens na waar je allemaal dankbaar voor bent. De meesten beginnen bij gezond zijn, familie, vrienden en relatie, het feit dat er legio mogelijkheden zijn, dat we leven in een ontwikkeld land, enzovoort. Dan ga je verder: dankbaar dat je leuke kleren kan aantrekken, dat je gisteren nog even een biertje bent gaan drinken met je vrienden, dat je je zus gesproken hebt, dat er stromend water uit de kraan komt, dat je een inkomen hebt, dat je de kans hebt om leuke dingen te doen: Alles wat je maar kan bedenken!
En op een gegeven moment zit je in een maalstroom van allemaal leuke dingen die helemaal niet zo vanzelfsprekend voor de andere 7 miljard mensen op de aarde zijn maar die jij dan wel hebt. 
Dat is ineens gelukkig opstaan!

Niet dat het altijd lukt hoor, soms ben je ook gewoon moe, bang of chagrijnig. Het dan volhouden is de uitdaging en dan helpt het als je in ‘goede’ dagen al geoefend heb. Probeer het eens. 

Delen:
Our time: 9:20pm UTC